If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

User Name
Password
Home Register FAQ Members List Calendar Gallery Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   TrackShare.com > Snowmobile Brand Discussions > Polaris Sleds

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2016, 01:57 PM
Prolaj Prolaj is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ste. anne, Manitoba
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Prolaj is on a distinguished road
Question Indy 500 efi sks issues

Machine ran great 3 years ago and has been unused since then. Fresh gas, new plugs and sled started 2nd pull! Up on the stand it idles great and sounds great when give her gas. She will idle until I shut it off and idles very well. When I try moving sled, it eventually bogs out and dies. Seems like getting too much gas, plugs get wet. Would anyone know why it would run great on the stand, extremely well and run like shit or die once I start moving it.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-04-2016, 05:12 PM
ChuckBlack's Avatar
ChuckBlack ChuckBlack is offline
Bleeding Red
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ste Genevieve
Posts: 490
Thanks: 341
Thanked 534 Times in 246 Posts
Rep Power: 35
ChuckBlack is a glorious beacon of lightChuckBlack is a glorious beacon of lightChuckBlack is a glorious beacon of lightChuckBlack is a glorious beacon of lightChuckBlack is a glorious beacon of lightChuckBlack is a glorious beacon of light
Anyone? Free bump.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2016, 08:17 PM
TOOTHPICK's Avatar
TOOTHPICK TOOTHPICK is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Junction, MB
Posts: 3,132
Thanks: 3,448
Thanked 2,293 Times in 1,071 Posts
Rep Power: 206
TOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond repute
I'm no expert, but my guess would be dirty carb(s).
__________________
I'm Old School. I believe in having Good Manners, Respecting my Elders, and helping others when I can!
I was always taught to respect my elders,
But it keeps getting harder to find one.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2016, 08:24 PM
850xpeps's Avatar
850xpeps 850xpeps is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Interlake
Posts: 3,684
Thanks: 259
Thanked 1,378 Times in 934 Posts
Rep Power: 203
850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of
What year? The fuel adjustment screws on the side can break off on them. What's happens is the tip will snap inside the carb. Maybe a jet fell off? Assuming it's actually running rich.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-04-2016, 09:15 PM
vinny vinny is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Location: winnipeg
Posts: 121
Thanks: 0
Thanked 75 Times in 53 Posts
Rep Power: 13
vinny will become famous soon enough
wouldn't that be a clutch issue?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-04-2016, 09:20 PM
TOOTHPICK's Avatar
TOOTHPICK TOOTHPICK is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: South Junction, MB
Posts: 3,132
Thanks: 3,448
Thanked 2,293 Times in 1,071 Posts
Rep Power: 206
TOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond reputeTOOTHPICK has a reputation beyond repute
I just noticed you said EFI, so forget my carb comment.
__________________
I'm Old School. I believe in having Good Manners, Respecting my Elders, and helping others when I can!
I was always taught to respect my elders,
But it keeps getting harder to find one.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-04-2016, 09:37 PM
pipes's Avatar
pipes pipes is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: manitoba canada
Posts: 729
Thanks: 400
Thanked 516 Times in 263 Posts
Rep Power: 50
pipes is a glorious beacon of lightpipes is a glorious beacon of lightpipes is a glorious beacon of lightpipes is a glorious beacon of lightpipes is a glorious beacon of lightpipes is a glorious beacon of light
Sounds like the crankphase is out of timing.Check skirts of pistons as it is a piston port motor.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-04-2016, 09:50 PM
hotdog
Guest
 
Posts: n/a
Have you done a compression check on it yet?
Reply With Quote
  #9  
Old 01-04-2016, 11:38 PM
Prolaj Prolaj is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ste. anne, Manitoba
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Prolaj is on a distinguished road
Thanks for the good comments. Haven't done much to it yet except start it. Needs to go in a warm shop and looked at by someone who knows more about this then me.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-04-2016, 11:39 PM
Prolaj Prolaj is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ste. anne, Manitoba
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Prolaj is on a distinguished road
1993 efi sxs
Reply With Quote
  #11  
Old 01-05-2016, 12:32 AM
850xpeps's Avatar
850xpeps 850xpeps is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Interlake
Posts: 3,684
Thanks: 259
Thanked 1,378 Times in 934 Posts
Rep Power: 203
850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of850xpeps has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by TOOTHPICK View Post
I just noticed you said EFI, so forget my carb comment.

Lol you and me both
Reply With Quote
  #12  
Old 01-05-2016, 10:27 AM
gtrussell's Avatar
gtrussell gtrussell is offline
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,667
Thanks: 624
Thanked 263 Times in 202 Posts
Rep Power: 94
gtrussell is a jewel in the roughgtrussell is a jewel in the roughgtrussell is a jewel in the roughgtrussell is a jewel in the rough
One of many possibilities

It could be the clutch not engaging properly. I would think fuel related. Check your fuel lines, for cracks, or blockages. Sitting that long, I would think fuel, but could be other cause as well.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-05-2016, 10:53 AM
Fire1 Fire1 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Anola
Posts: 112
Thanks: 3
Thanked 47 Times in 39 Posts
Rep Power: 10
Fire1 will become famous soon enough
Could be weak spark or crappy gas. I had a problem with my quad this summer that I thought was efi related when all it turned out to be was the gas I got from the esso in Anola was crap. I bought the gas and it sat in a full Jerry can for a couple weeks. I put it in the quad and it ran good for one ride the next weekend it wouldn't run and the plugs would come out soaked. I changed the plugs and it didn't help. Changed out the gas and away it went.
Reply With Quote
Reply

Tags
efisks, indy500, issues


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stolen 2000 ZR 500 efi schultz TrackShare Lounge 21 02-12-2016 02:28 PM
2008 Sportsman 500 EFI - 4x4 Not Working mossyoak Polaris ATV 14 12-03-2015 04:28 PM
l/f 1990 Polaris Indy 500 gas tank S N A Pr Classifieds 3 11-22-2015 08:23 PM
2008 Polaris Sportsman x 2 500 EFI Malcolm17 Polaris ATV 22 10-29-2015 07:42 AM
wanted: Seat and hood for 2003 Polaris Indy 500 Fitz15 Classifieds 0 09-22-2015 03:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
The copyright in all materials displayed on or contained within this Web site, including without limitation, the underlying HTML, text, illustrations, designs, icons, audio clips, video clips, documents, products, software, the RMS Database as defined and particularized below, and all other content (collectively, the "Materials") is either owned by Access Copyright or is owned by the original creator, or an assignee of that creator, and Access Copyright has obtained a license to use the Materials for the Web site. Except as stated herein, none of the Materials may be copied, reproduced, distributed, republished, downloaded, displayed, posted or transmitted in any form or by any means, without the prior written consent of or the original creator, or its assignee, where applicable.